Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
halina manka Jon Doe K T Krystian Kozyra Kasia K Bu mel *Michal M cysiek33 Marek Volden (778 niezalogowanych)
194 Posty

(HanslubMosze)
Stały Bywalec
Imperator1988 napisał:
@Krystian85: A nie pomyslales ze klasa pasozytnicza rownie bardzo "w doopie" ma panstwo "matke" zwlaszcza iz tam "te zle ludzie" niechcieli dobrowolnie oddawac owocow swojej pracy tylko "pracowac chamy kazaly".

A najbardziej w "w doopie" to klasa pasozytnicza ma jednostki ktore wypracowuja ten kapital do ktorego pozniej zglaszaja swoje roszczenia typu "nie mam wiec musicie mi dac i to szybko!".

A myslales o kapitalizmie w ten sposob?

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@HanslubMosze: W pracy mi filmy nie dzialaja Nawet podczas "przymusowego" pause wedlug polecenia szefa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty

(HanslubMosze)
Stały Bywalec
napisał:
@HanslubMosze: W pracy mi filmy nie dzialaja Nawet podczas "przymusowego" pause wedlug polecenia szefa.

W XXI w mamy smartfony
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@HanslubMosze: Wiem w pokoju obok wlasnie oglada na Iphonie ze sluchawkami "kolezanka" film. Ale mnie sie niechcialo bawic takim ustrojstwem denerwuja mnie te malutkie telefoniki lubie "blaszaka" duzy ekran i klawiature takie przyzwyczajenie.

PS. Gdy bylem u fylkesmannen filmy dzialaly, tam w ogole inny poziom osiagneli w rozwoju "pause". Pewnien pracownik 66 letni potrafil nawet taka sztuke ze spal na fotelu przed komputerem i zapominal drzwi zamknac do pokoju (do tego chrapal lecz nikt "nie mial serca" go budzic Pokomentowali za to przy lunchu na wesolo ). No i julebord 2 dniowy w czasie pracy na koszt fylkesmannen w Farris Bad hotelu dla calego budynku ponad 100 osob..... Tylko overtid 150 % nie praktykowali bo nie bylo prawie ze co robic jedyna wada.

P.PS Na pytanie czy mozebysmy jakos szybciej tym ludzia odpowiedzi dawali na ich podania mimo iz nie jest to "prawnie wymagane" szef zdziwil sie i powiedzial ze to bez sensu bo jeszcze nam etaty zredukuja skoro nie ma duzo pracy Pozostaje sie dostosowac slowo szefa najwazniejsze wedlug forskriftu.

Wszystko oczywiscie ladnie dokumentuje na przyszlosc gdy juz bede mial advokatbevilling i pracowal prywatnie, moze sie jakos przyda politycznie, w Polsce w restauracji dobry przyklad dali
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
Satan napisał:
Krystian85 napisał:
Rodacy ! ( El Manifesto)
Nie " wchodząc w buty" Jasty102 - kudy mi do niego - chciałbym wezwać do utworzenia PPPP : Portal owego Panteonu Prawdziwych Polek ( na wzór paryskiego Partenonu). Wejscia tego miejsca chwały broniły by kariatydy ( kolumny) w kształcie - za przeproszeniem- zadow niewiescich.Na początek proponuje upamiętnić dwie ważne komentatorki z portalu MN: Panią Diane i ewke200. Obie katorzniczo znosząc pobyt w Norwegii,jak głoszą, maja " w dupie" wszelkie aspekty funkcjonowania tego śmiesznego Państwa.Ta wysoce polonofilska postawa nie może nie być nie upamiętniona !

Vot i problem sie zrobil. Jak Janeczek zareaguje?

Wracajonc do temata:
Lubiem kobitki i glosujem za PPPP czyli 4P

Proponujem wklejac najlepszejsze wypowiedzi onych dziewek ( nie mylic z dziwkami ), aby zabezpieczyc je przed zapominieniem. Wszak jusz wieszcz cos muwil o strzechach abo cus.

------
Już Waszmoscia lubię, bo masz oleum w czerepie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
napisał:
@Wszystko oczywiscie ladnie dokumentuje na przyszlosc gdy juz bede mial advokatbevilling i pracowal prywatnie,

Imperatorze, jedziemy badac stan dziewictwa polskiej wsi? Jak juz bedziesz advokatem to nie bedzie tobie pasowaly takie zberezenstwa.
i PS - nazbierales juz kapital zeby zostac kapitalista? Przeciez nie bedzie tobie pasowac praca u jakies advokackiego kapitalisty. Toz to zgroza i hanba dla szerzyciela jedynej prawej idei porzadku swiata.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Satan: Niestety moja praca lepiej platna tutaj niz dotacje z Eurokolchozu na badania dziewictwa na Polskiej wsi.... Lecz dziwie sie iz sam juz dawno nie zlozyles podania o dotacje na tak ciekawe badania.

Aby zostac advokatem musze przez 2 lata praktykowac jako advokatfullmektig, dommerfullmektig lub politifullmektig. Niestety jak to w socjalizmie same umiejetnosci i zdanie egzaminu na advokatbevilling nie wystarcza. A gdy juz ten bevilling otrzymam, wtedy jak najbardziej bede mial prywatny advokatkontor.

Biorac pod uwage ilosc rodakow w Norwegii oraz prawo do fri rettshjelp a takze do offentlig oppnevnt forsvarer (ktorego moze wybrac swobodnie sam oskarzony) to mysle iz rynek powinien byc bardzo duzy. W koncu tak jak pacjenci wybieraja Polskiego fastlege ktory moze im po Polsku wyjasnic czemu ich boli i jak to leczyc, podobnie moga i klienci wybrac advokata ktory im wyjasni przykladowo w sprawie karnej co zrobili nie tak oraz pomoze w sadzie zeby tak sprawe zaprezentowac coby najmniej zabolalo klienta.

A przyklad doktorka pokazuje iz sukces moze byc naprawde duzy. Przed 2003cim i naplywem Polakow biedaczek ponizej 1 mln na rok musial sie zadowolic. A tu nagle pelna lista full pacjentow codziennie i skoczyl odrazu na ponad 2 mln, obecnie go znalezc mozna na liscie 100 osob z najwyzszym dochodem w Skien czasami do 4 mln nawet sie zbliza. Czyli rynek jest trzeba tylko sie do niego dobrac. A jak juz sie dobiore to wlasnych advokatfullmektig miec bede zatrudnionych to i kapitalizm sie zacznie rozwijac nawet tutaj, coprawda nie bedzie to to o czym w przyszlosci marze w Polsce ale zawsze cos.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok